2022 Listesi Geldi: İşte Kripto Para Adaptasyonuna En Hazır Ülkeler!

2022-listesi-geldi:-iste-kripto-para-adaptasyonuna-en-hazir-ulkeler!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in özel yönetim bölgesi Hong Kong, 10 üzerinden 8.6 puanla küresel çapta kripto paralara en hazır ülke olarak birinci oldu.

İkinci sırada bir önceki lider olan Amerika Birleşik Devletleri yer alırken, İsviçre üçüncü oldu.

Kripto Para Dostu Ülkeler Zirvesinde Değişiklikler Oldu

Kripto paraların benimsenmesi konusunda dünya çapında hazırlanan en son rapor, her ülkedeki Blockchain girişimlerinin sayısını, dijital varlık mevzuatlarını ve vergilendirme kurallarını, ATM sayısını ve kişi başına sektöre olan ilgiyi araştırdı. Sonuç olarak, Hong Kong’un şu anda kriptoya en hazır ülke olduğu belirlendi.

Hong Kong yerel yönetimi sektöre oldukça açık ve dijital para ticaretinden kâr elde eden yatırımcılara ve işletmelere vergi uygulamıyor.

Küçük yüz ölçümü sayesinde, her 100.000 kişi için iki makine bulunduğundan, Bitcoin ATM’lerinin yoğunluğu en yüksekler arasında yer alıyor. Genel olarak, ülke 10 üzerinden 8.6 puanlık bir sonuç elde etti.

Dünyanın en büyük ekonomisi ve bu yarışta bir önceki lider olan ABD ise 7.7 puan topladı. Ülkede 33.000’in üzerinde kripto ATM’si bulunuyor, yani 100.000 kişi başına on cihaz düşüyor.

İkinci ve Üçüncü Sırada Sırasıyla ABD ve İsviçre Yer Aldı

İsviçre 7.5 puanlık bir sonuçla bunu takip etti. Avrupa’nın finans merkezlerinden biri olarak bilinen ülke, kripto kazançlarını vergilendirmiyor ve çok sayıda Blockchain girişimine ev sahipliği yapıyor.

Bu yılın başlarında, Güney İsviçre şehri Lugano yetkililerinin Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve LVGA Points tokenini yasal ödeme aracı olarak kullanma niyetlerini ortaya koyduklarını da belirtmek gerekir.

İlk 10’da yer alan diğer ülkeler arasında Gürcistan, BAE, Romanya, Hırvatistan, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti bulunuyor. Onuncu sıra Slovakya, Yunanistan, Panama ve Bulgaristan arasında paylaşılıyor.

Araştırma aynı zamanda farklı ulusların dijital varlık sektörüne gösterdikleri ilgiye de değindi. Avustralya, 100.000 kişiden 4.579’u Google’da “kripto para” araması yaptığı için burada ilk sırada yer aldı. İrlanda 3.472 aramayla ikinci, İngiltere ise 3.409 aramayla üçüncü sırada yer alıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2022 Listesi Geldi: İşte Kripto Para Adaptasyonuna En Hazır Ülkeler!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!