2023 tediye ödeme tarihleri: Ocak ayı tediye ödemeleri yattı mı?

2023-tediye-odeme-tarihleri:-ocak-ayi-tediye-odemeleri-yatti-mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 6 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruyla bu yıl verilecek ilave tediyelerin tarihleri paylaşılmıştı. Devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ödenen ilave tediyelerin ilki ocak ayı içerisinde yatırılacak. Peki, ocak ayı tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 tediye ödeme tarihleri…

6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Karara göre ödemeler iki bölümde gerçekleştirilecek.

TEDİYENİN İLK TAKSİTİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yapılan açıklamaya göre, ilk ödeme 27 Ocak, kalan kısım ise 14 Nisan’da hesaplara yatırılacak. Maden işçilerine yönelik ilave tediye ödemesinin tamamı ise 22 Aralık’ta ödenecek

27 ocak ve 17 nisanda yapılacak ödemelere ilişkin Cumhurbaşkanı kararında şu ifadeler yer aldı:”6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2023 yılında, mezkur Kanunun 1 inci maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 27/1/2023, diğer yarısının 17/4/2023 tarihinde ödenmesine, 2- Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2023 yılında, aynı Kanunun 2’nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 22/12/2023 tarihinde ödenmesine, 6772 sayılı Kanunun 4 öncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

  • Etiketler :
  • Haberler –
  • Ekonomi
  • Tediye
  • Tediye Ödemeleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 tediye ödeme tarihleri: Ocak ayı tediye ödemeleri yattı mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!