Elmas’a kırmızı kart!

elmas’a-kirmizi-kart!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın 26 Mart sabahı başlayan Yıllık Olağan Genel Kurulu bir gün sürdü ve 27 Mart sabahı Burak Elmas dönemine son verecek karar ortaya çıktı: İdari İbrasızlık! Kırmızı renkli oy pusulasıyla girdiği 19 Haziran’daki seçimde 1541 oyla başkan olan Elmas’ı 801 üye Mali Kongre’de seçtikleri kırmızı renkli kartlarla idari açıdan aklamayarak koltuktan indirdi. İşte Başkan Burak Elmas’ın ibrasızlıkla karşılaşmasının temel nedenleri:

SPONSORLAR KAYIP, YOL ARKADAŞLARI YOK!

15. sıradaki futbol takımının başını çektiği tüm şubelerdeki sportif başarısızlık yönetimi hırpaladı…

FATİH Terim’in görevine son verilmesi ve Domenec Torrent tercihi.

CAMİADA herkesin istifasını beklediği yönetici Işıtan Gün’ün görevine devam etmesi ve başkana yakınlığı…

SEÇIM öncesi Başkan Elmas’ın verdiği vaatleri yerine getirmemesi (40 milyon dolar kasa kolaylığı ve 100 milyon dolar yabancı kaynaklı stat sponsorluğu)

FENERBAHÇE Başkanı Ali Koç ile olan samimiyeti ve birlikte hareket etmesi.

DUAYENLERİN ‘bir an önce erken seçime git’ tavsiyesini dikkate almaması.

GEDSON Fernandes transferinin gerçekleşmemesi ve bu süreçte yaşananlar…

KULÜBÜN haklarını TFF’ye karşı savunamaması, kulübün yıpranması.

SEÇİMİ birlikte kazandığı yol arkadaşlarının büyük bölümünü 9 ayda kaybetmesi.

BÜTÇE ONAYLANMADI BORÇLAR KALDI!



ELMAS ve ekibi ibra edilmezken bütçeye de onay çıkmadı. Seçim kararı alıp 21 ya da 28 Mayıs’ta sandığa gitmeyi düşünen mevcut yönetim bu süre içinde harcama yapamayacak. Futbol takımı başta olmak üzere sporculara olan 2021 yılı borçlarının tamamını kapatan yönetim, 2022’nin ilk 3 ayındaki alacakların ancak %40’ını ödedi. Bütçeye onay çıkmadığı için futbol takımının da oyuncu ücretlerinin kulüp kasasından ödenmesi şimdilik mümkün değil! Seçime kadar kulübün en önemli sorunlarından biri de bu olacak.

KONGRE 21 YA DA 28 MAYIS’TA

Burak Elmas başkanlığındaki yönetim hafta içinde toplanacak ve seçim kararını açıklayacak. Futbol takımının bu süreci en az zararla atlatması adına kongre için sezon sonunun bekleneceği öğrenildi. Tüzüğe uygun adımlar atılacak. 21 ya da 28 Mayıs tarihlerinde seçime gidilmesi öngörülüyor.

ELMAS ADAY OLAMAZ

Galatasaray Kulübü’nün yeni oluşturulan tüzüğünde, “Kulüp başkanı ve yönetim kurulunun görevleri” başlığı altında yer alan 87, 22. maddesi, “Genel Kurul’ca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama (ibra) durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak” hükmünü içeriyor. Tüzüğün 59. maddesi gereği Burak Elmas ve yönetimi bu seçimde aday olamayacak. 59. madde ise şu şekilde: “Aklanmayan Kulüp Başkanı ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler.”

TÜZÜK NE DİYOR?



Başkan Elmas ve yönetiminin yanı sıra kurullarda görev alanlar da ilk seçimde aday olamayacak.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

İDARI açıdan ibra edilmeyen ve seçim kararı alan Burak Elmas, oylama sonrasında kürsüye geldi. Bir hayli bitkin görünen Elmas, “Elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Hemen acilen önümüzdeki hafta tüzüğümün gereği vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız. Hakkınızı helal edin” s özleriyle kongreye veda etti.

GÜNÜN SORUSU

Başkan Burak Elmas’ın ibra edilmemesinin perde arkasında neler var. Bundan sonra hangi süreçler yaşanır?

Levent TÜZEMEN

Seçim kararını alsa ibra edilirdi

G.Saray,
tarihinin en kalabalık kongresini yaşadı, insanlar eve bile gitmedi. Burak Elmas, G.Saray’ın büyükleri ile yaptığı sohbetlerde “Seçime git” tavsiyesini kabul etmedi, ibra olmayacağını bile bile ‘seçime gidiyorum’ demeyerek insanların sabaha kadar eziyet yaşamasına neden oldu. Seçim kararı alsaydı ibra olur, kongre de erken biter kendisi de mayısta aday olabilirdi. Tavsiyelere bile bile sırt çeviren Elmas, sadece başkanlığı kaybetmedi, gelecekte aday olacak gençlerin güven konusunda önünü tıkadı. Elmas’ı seçime götüren 9 neden var! 1) Verdiği sözleri yerine getirmedi. 100 milyon dolarlık stat sponsorluğu projesini başaramadı. Masaya söz verdiği 40 milyon doları koyamadı. 2) ‘Büyük projelere adım atacağız’ diyerek göreve getirdiği ve seçim kazanmasında katkısı olan Fatih Terim’le yolları ayırdı, taraftarların büyük tepkisini çekti. 3) Kemerburgaz, salon ve Florya için adım bile atmadı. 4) TFF ile girdiği savaşta mağlup oldu. 5) 26 milyon Euro’ya kurulan takım Avrupa’da başarılıydı ancak ligde döküldü. 6) Terim sonrası güçlü bir teknik adamı göreve getireceğine hayatı yardımcı hocalıklarla geçmiş Torrent’e G.Saray’ı emanet etti. 7) İki yönetici istifa etti, göreve getirdiği profesyonellerle de kısa sürede yollarını ayırdı. 8) Twitleriyle kadınların tepkisini çeken Işıtan Gün’ü görevden almadı, kongredeki ağır eleştiriler karşısında savundu. 9) Ali Koç’la ortak hareket etmesi, F.Bahçe başkanı gibi her şeye tek başına karar vermesi, eleştirilere ve uyarılara kulak asmaması sonunu hazırladı.

Murat ÖZBOSTAN

Fenerbahçe ile Koç da bir faktör

Sayın
Burak Elmas, Galatasaray’dan rüzgâr gibi geçti. Genç bir başkan olarak önünde büyük fırsat ve imkânlar vardı ama açıkçası bunları değerlendiremedi. Birçok kesimi karşısına aldı. Göz göre göre inanılmaz büyük hatalar yaptı. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok açık vermek, yanlış yapmak, Galatasaray tarihinde hiçbir başkana nasip olmamıştı. Tabii ki genel kurul üyeleri de bunun bir değerlendirmesinde bulundu. Bir başkan için hoş bir durum değil. Dramatik bir veda. Özellikle Fatih Terim kararı ve Fenerbahçe ile çok yakınlaşması, Ali Koç’la beraber hareket etmesi camianın ve genç üyelerin tepkisini çekmişti. Bu ibrasızlığın gelmesinde Fenerbahçe de, daha doğrusu Ali Koç da önemli bir rol oynadı! Yeni bir başkan ile Galatasaray yeni bir sayfa açacaktır. Sonuç itibari ile devam etmesi gereken projeler var. Galatasaray çok büyük bir kulüp, bütün sorunların üstesinden geleceğini düşünüyorum. İlişkileri iyi yönetmek, mesafeyi iyi koymak, doğru kararlar vermek ve iyi bir yönetim, yeni başkanı başarılı kılar. Burak Elmas bir dahaki seçimde yine şansını deneyebilir. Geçen sürede hatalarının muhasebesini yapabilir. Karar, Galatasaray için hayırlı olsun.

Bülent TİMURLENK

Kendim ettim kendim buldum

Son
12 yıldaki başkanlardan sonra 50 yaşındaki Burak Elmas, yeni ekonomiye, teknolojiye, futbol endüstrisine yaşça daha yakın biri olarak Galatasaray için bir talih olabilirdi. Çok net; olamadı. 3 yıllık proje diye yola çıkıp hocanızla yolları ayırıyorsanız, daha 3 ayda iki yöneticiniz istifa ediyorsa, iletişimden sorumlu yöneticiniz susuyor, çok tecrübeli iletişim direktörünüz istifa ediyorsa, Galatasaray ve spor ekonomisiyle bir yakınlığı olmayan kişiyi kulübe CEO yapıyorsanız, yönetiminizde ve Galatasaray camiasında onca akıl ve tecrübe varken dışarıdan danışman ve iletişimci buluyorsanız, anlaştığınızı söylediğiniz sponsorlar ortalıkta yoksa, Gedson Fernandes’i ezeli rakibinize kaptırıp proje dediğiniz takıma Gomis ve Semih gibi “gençleri” transfer ediyorsanız, anlaştığınız hocanın ismini söylemek yerine onu Guardiola’nın yardımcısı diye takdim ediyorsanız, federasyon nezdinde kulübünüzün haklarını aramış gibi yapıp arayamıyorsanız, başkanı olduğunuz kulübün futbol ve diğer tüm şubeleri de şampiyonluk yarışının çok uzağında kalmışsa sizin şarkınız bellidir: Kendim ettim, kendim buldum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elmas’a kırmızı kart!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!