Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

ceyrek-altin-fiyatlari-bugun-ne-kadar-oldu?-12-ocak-2022-guncel-altin-kuru-fiyatlari
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın yatırımcıları, değerli metalin fiyatlarının nasıl şekilleneceğini anlamak için bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı. Altın fiyatları ise Powell’ın enflasyona karşı sert tavrını ortaya koyan konuşması sonrasında yükseldi.

Geçen haftanın ortasında 800 TL sınırına dayanan gram altın, yeni haftaya da bu seviyelere yakın bir seyirle 796 lira civarında başladıktan sonra bugün 808 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 1.324 liradan, Cumhuriyet altını ise 5.398 liradan satılıyor.

Yeni haftaya da düşüşle başlayan ons altın, salı günü Powell’ın açıklamaları sonrasında yeniden yükselişe geçerek 1.823 dolara kadar tırmandı. Sonrasında hafif bir gerileme kaydeden değerli metal, bugün 1.817 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GÖZLER ABD ENFLASYONUNDA

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarının ardından yükselen altın fiyatlarının bugün yayımlanacak ABD’nin enflasyon verilerini beklediğini bildirdi.

Powell’ın para politikasındaki belirsizliklere ilişkin soru işaretlerini kısmen de olsa ortadan kaldırması ile dün ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,73’e gerilerken, altının ons fiyatı ise yüzde 1,2 değer kazanarak 1.823 dolar seviyesine çıktı.

Powell dünkü konuşmasında, ekonominin artık son derece destekleyici politikaya ihtiyacı olmadığını belirterek, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

ABD’de enflasyonun aralıkta yüzde 7’ye yükselmesinin beklendiğini aktaran uzmanlar, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının da takip edileceği söyledi.

Uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 ve 1.775 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!